Business Casual Dress Code

Da li vam se često čini da žene imaju urođeni talenat za modu, dok većina muškaraca nije te sreće? Čak i onih dana kad nisu potpuno skockane, većina devojaka ipak uspeva da izgleda pristojno i doterano. Kada muškarci imaju casual day – obično teže da navuku široke farmerke, šorts ili trenerku iz teretane i prvu majicu koja im padne pod ruku.

Samo zato što niste rođeni sa usađenim instinktom za modne trendove, ne mora da znači da ne možete da izgledate pristojno i  dressy, pa čak i u casual okolnostima. Kad se radi o odlasku na posao, noćnim izlascima, ili izlasku na piće sa društvom, možete se osloniti na udoban a opet impresivno opušten – casual business look. Ovi saveti će vam pomoći da sastavite višenamenski cool look bez napora, pri tom ćete izgledati kao da imate prirodnu sposobnost dobrog oblačenja.

Ne možete pogrešiti sa klasičnom button down košuljom, međutim, možete se igrati i sa bojama, šarama i stilom da biste našli savršenu košulju.  Ako ipak idete na sigurno i ne eksperimentišete sa bojama, možete dodati kravatu i opušteniju varijantu pantalona da biste dobili business casual look koje je odličan i za kancelariju, ali i za sastanak.

Kad izađete iz kancelarije, možete se rešiti kravate, otkopčati jedno ili dva dugmeta oko vrata i tako dobiti opušteniji , ali i dalje vrlo kulturan izgled. Ako ste za nešto veseliju i neobičniju kombinaciju – potražite inspirativi dezen ili zanimljivu boju košulje. Za nešto muževniji izgled, pre svega na sastanku ili izlasku, ispašite košulju i podvrnite rukave.

Kad imate na umu business casual izgled, ukoliko možete i volite da nosite košulje, opredelite se za njih -ipak su one zaista najelegantnija opcija. Ako se ipak bolje osećate u majici, onda neka to bude majica sa kragnom  – tako ćete zadržati željeni stav, a bićete dovoljno opušteni i po toplom letnjem danu.

Share this post
  ,


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *