Flanel košulje – meke, tople i izdržljive

flanelske-muske-kosulje

Flanel košulje poznate su po svojoj mekoći i otpornosti, pored već poznatog tartan dezena i intenzivnih i jarkih boja. Zbog skupa ovakvih karakteristika, flanel košulje su dugo povezivane sa radničkom klasom, jer su zapravo dugi niz godina bile deo odevne kombinacije velikog broja fabričkih radnika, a i dalje je tako jer je materijal topao a tkanina veoma dugotrajna i izdržljiva. Ipak stvari su se promenile i danas ove košulje nisu samo asocijacija na klasu radnika, već su ih mnogobrojni svetski poznati dizajneri predstavii u svojim kolekcijama kombinujući različite karirane dezene i intenzivne boje.

flanel-kosulje

Košulje od flanela tople su zahvaljujući završnom procesu u okviru obrađivanja vune, tokom koga se skuplja paperje koje se nalazi prirodno u tkanini, tako što zadržava vazduh i ponaša se kao toplotni izolator. Unakrsno tkanje daje tkanini odličnu jačinu, a kako bi se dobila meka i paperjasta tkanina, potrebno je proći kroz još dva postupka obrade –češljanje i detaljno čišćenje vune kako bi tkanina postala gušća i čvršća.

tkanina-flanel

 Da li i Vi nosite flanel košulje ?

Nekada simbol radničke klase, flanel košulje danas jesu savršen deo zimske garderobe koji se uklapa i može biti nošen u svakodnevnim društvenim situacijama. Da li i Vi nosite flanel košulje?

muske-kosulje-flanel

Share this post
  ,


One thought on “Flanel košulje – meke, tople i izdržljive

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *