Modni saveti za krupne muškarce

Svi sanjaju o idealnoj figuri i telu kao iz časopisa. Zamislite da se svako jutro budite i zadovoljno posmatrate svoj odraz u ogledalu. Zvuči fenomenalno zar ne? Fenomenalno zvuči, ali se često zapitamo da li je i realno. Vreme je da postanemo srećni sa svime što su nam priroda i genetika pružile, a evo i nekoliko saveta kako to lako postići. Ono što je sigurno jeste da veličina garderobe koju nosite ne sme odlučivati o tome da li nosite stil sa sobom ili ne. Zapravo, broj na deklaraciji apsolutno ni na jedan način nije povezan sa dobrim i zanimljivim oblačenjem. Sve je u odabiru pravih odevnih komada.

Sajtova na kojima možete pronaći garderobu većih veličina i poručiti je online je danas dosta. SizeBaseje jedan od njih i oduševiće vas izborom kvalitetne i trendi garderobe. Raging Bull i Mish Mash su poznata imena i pravi dokaz da veličina garderobe koju muškarac nosi nije pokazatelj toga da li dobro izgleda ili ne. Ključ je u pronalasku komada i kroja koji odgovaraju građi muškarca i treba birati takve koji ističu samo najbolje. Ostalo je onda samo izbor i lični ukus. Dajemo nekoliko kratkih saveta za početak.

Veličina mora pristajati savršeno

Prvo pravilo dobrog odevanja jeste pronaći odeću, veličinu i kroj koji najbolje odgovara građi tela. Muškarac koji želi da izgleda dobro, bez obzira na veličinu i građu, mora pronaći i nositi garderobu koja mu odgovara. Šta zapravo znači da garderoba „odgovara“? Kada govorimo o garderobi koja mora da pristaje i odgovara misli se na onu koja nije preuska a ni preširoka. Iz nepoznatog razloga muškarci krupnije građe biraju odeću koja im je često preširoka i prevelika. Takva garderoba ih nažalost čini još krupnijim nego što zapravo jesu. Što vam garderoba bolje pristaje, udobnije i srećnije ćete se osećati.

krupan-covek

Sve je u pantalonama

Za muškarce koji su krupniji naročito u središnjem delu, oko zadnjice i kukova, sve je u pronalasku savršenog para pantalona. Trebalo bi da se klonite svih širih i kabastih modela koji kada se obuku ostavljaju višak tkanine koja često pravi bore i čini da izgledate šire i veće. To znači „zbogom“ plisiranim pantalonama kao i onim koji se sužavaju na dnu. Krupniji muškarci trebalo bi da biraju farmerke sa nogavicama ravnog i opuštenijeg kroja, poput „Kam lightweight“ modela sa fotografije. Predlažemo da birate modele sa visokim kopčanjem, dakle iznad nivoa kukova. Pantalone sa visokim kao i sa niskim kopčanjem neće izgledati dobro na muškarcima krupnije građe, pa je sredina i ovde zlatna.

farmerke

V izrez

Ova godina između ostalog biće i godina pletene garderobe, naročito džempera. Ukoliko ste se uvek plašili da izaberete nešto što će vas istovremeno grejati i činiti da se osećate dobro jer vam dobro i stoji, evo male pomoći. Za pletene odevne komade, a zapravo i za bilo koji komad garderobe koji oblačite preko glave, predlaže se V izrez. Razlog je sledeći – takav kroj okovratnika majice ili džempera stvara sklad i vizuelno smanjuje obim vratnog i ramenog dela tela. Takođe će izdužiti lice i učiniti da izgledate mršavije.

dzemper

Pravilno birajte pruge

Pronađite ženu koja koja je svesna svog tela i izgleda i pitajte je kakvu vrstu garderobe izbegava kada krene u šoping. Sigurni smo da će jedan od odgovora biti – horizontalne pruge. Ovo pravilo važi podjendako i za muško odevanje, šta više to je jedan od najčešćih saveta u okviru muške mode.  Ukoliko morate da nosite košulje na pruge, trik je u odabiru vertikalne šare. Činiće da svaka građa izgleda uže i mršavije. Takođe predlažemo košulje sa tanjim vertikalnim prugama.

Sa ovim kratkim savetima i vođenjem računa o svom izgledu, ostavljanje pozitivnog utiska je neizostavno. Uvek se setite da sa pažnjom birate veličinu garderobe koju nameravate da kupite, pazite na dezen i šare, mislite o kroju pantalona i birajte V izrez. Savršen „casual“ izgled je zagarantovan.

background of colorful shirt on a hanger

Share this postOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *