Muška moda i poslovni stil

poslovni-stil

Odelo je osnovni deo poslovni stil oblačenja, najčešće plave ili tamno sive boje, a nosi se uz košulju dugih rukava i zakopčanih manžetni kao i kravatu. Cipele, koje moraju biti identične boje kao i kaiš najčešće su braon ili crne boje, a čarape moraju biti u boji pantalona. Detalji poput sata ili džepne maramice su takođe veoma važni, jer su dobri pokazatelji vremena i truda koji je uložen u odabir i uklapanje celokupne odevne kombinacije i odaju sliku pažljive osobe.

poslovni-stilteksas-kosuljaplava-kravata

Čiste i jasne boje bez šara i dezena veoma su praktične i lako se kombinuju, ali bi garderoba svakog poslovnog čoveka trebalo da bude što raznovrsnija, pa u svoj garerober treba uvrstiti i materijale sa dezenima ili vezom. Karirane i košulje na pruge naglasiće radnički izgled, a u ovom slučaju kravata bi trebalo da bude različitog dezena od dezena košulje kao i različitih dimenzija i veličina.

 

Jedna od ideja pri odabiru „radne“ kombinacije može biti: mornarski plavo odelo na tanke linije, teksas košulja, klasična kravata u boji odela, kožni kaiš i džepna maramica.

Share this postOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *