Muški parfem – vodič za odabir

muski-parfemi

Kada isprobavate brojne mirise u parfimerijama suzite svoj izbor prskanjem parfema na papirni tester koji ćete danas naći u svakoj prodavnici u kojoj se muški parfem prodaje.

Kada ste jednom suzili izbor na samo dve bočice, probajte njihov sadržaj na levom i desnom ručnom zglobu i napustite prodavnicu bar na kratko. Veoma je bitno da pre konačne odluke osetite na koji način će se miris razviti i ostati na vašoj koži u narednih nekolikoliko sati. Neki muški parfem ima fantastičnu mirisnu notu pri samom otvaranju i prvom prskanju ali ne i kvalitet pa se može desiti da samo posle sat ili dva ne osećate apsolutno ništa.

Drugi mirisi mogu, samo nekoliko minuta nakon što ste ih naneli na kožu, razviti svoju mirisnu notu od osrednjeg do potpuno spektakularnog mirisa. Neki muški parfem može pak mirisati divno na papiru a užano na vašoj koži.

Kako nositi muški parfem

Veoma je lako preterati sa parfemom a da ni ne primetite. Vaš nos naviknuće se na miris veoma brzo i nakon kratkog vremena prestaćete i da ga osećate na sebi.

Veoma je primamljivo dodati uvek malo više parfema u zabludi da je miris u potpunosti ispario. To uglavnom nije slučaj i dodavanje parfema na već postojeći rezultiraće veoma jakim mirisom koji sigurno neće prijati ljudima oko vas.

Prava svrha muškog parfema jeste da suptilno okružuje. Ne želite da se muški parfem toliko oseća da naglašava vaš ulazak u prostoriju.

Za jake, dominantne mirise, savet je naneti ih jednom ili dva puta na grudi kako bi se miris suptilno provukao kroz košulju. Za nežnije muške parfeme savetuje se nanošenje na vrat, kao i na oba ručna zgloba.

Koji miris izabrati

Ušetajte u bilo koju parfimeriju danas i bićete u mogućnosti da birate među širokom paletom mirisa i velikim brojem brendova. Upravo zbog toga, odabir vašeg narednog parfema može biti izazov.

Kako biste nekako započeli potragu, evo liste muških parfema sa kojima nećete pogrešiti i uvek ćete mirisati dobro bez obzira na godišnje doba.

GFT by Geo. F. Trumper– Osvežavajuća i živahna citrusna nota, savršena za vrele letnje dane. Preovlađujuća nota je mekan ali opor limun. Dugo se zadržava na koži, za razliku od ostalih muških parfema koji u sebi sadrže notu citrusa, i uz kvalitet koji nudi cena je i više nego povoljna. Tržište muških parfema prepuno je mirisa na bazi citrusa pa je pronalazak ovakvog, za vas jedinstvenog parfema veoma težak zadatak. Trumper-ovi mirisi nisu toliko poznati poput  D&G, Paco Rabanne, pa je malo verovatno da ćete naići na nekoga ko će mirisati isto poput vas u istoj prostoriji.

Fahrenheit Absolute by Dior– Intenzivno bogat i sveprožimajuć miris. Zbog dominantne note tamjana odličan je za zimski period. Dok je neke druge, laganije mirise teško osetiti, Fahrenheit Absolute odiše toplotom i udobnošću uz drvenastu, aromatičnu i oporu notu smole.

Tuscan Leather by Tom Ford– Najrealističniji miris kože na koji ste mogli da naiđete, Tuscan Leather mirisom podseća na skupu kožnu jaknu. Za one koji su navikli na prefinjenije, već svima poznate mirise koji su i najzastupljeniji na tržištu, ovaj muški parfem može doći kao poptuno iznenađenje za čulo mirisa. Ipak, njegov neodoljiv kvalitet teraće vas da se ponovo vratite u parfimeriju kako biste ga bar još jednom pomirisali.

Aventus by Creed– Još jedan koji odgovara svakom godišnjem dobu i omiljeni među poznavaocima muških parfema. Glavna nota je svež, živahni ananas, poduprt suptilnom „smoky“notom koja se provlaći kroz ceo miris. Neverovatno moćan i dugotrajan, a onima koji ga koriste prvi put savetu je da ne preteraju sa prskanjem.

muski-parfem

Ova četiri muška parfema odlična su startna pozicija ukoliko ste krenuli u lov na novi miris.  Svako ima svoj poseban ukus naravno, pa je vrlo moguće da vam neki od njih neće odgovarati.

Savetujemo vas da potražite manje poznate brendove, isprobajte što više muških parfema možete i najvažniji, kupite ono što vama najviše prija.

Share this post
  


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *