Ruska kragna i muške košulje

Specifična ruska kragna, kao što već možda i znate, u nekim kulturama se naziva još i koreanska kragna. Karakteristična je po prepoznatljivoj kragni, koja pre svega nosi savremenu interpretaciju istočnih zemalja. Često su je nosili i imperatori antičke Kine.  U suštini, to je obično kragna visine od 2cm do 5cm i podrazumeva se da neće biti previjena.

Danas ova kragna, koja zadržava svoje istočnjačko poreklo, karakteristično za Kinu, ali i Nepal, Bangladeš, Indiju i naravno Rusiju, nosi se u prilikama koje mogu imati notu etničke, neformalne ali uvek prefinjene atmosfere. Odgovaraju svakom kontekstu gde se očekuje originalna kombinacija koja nije previše vezana za trenutne tendencije.

Ovakva kragna je zahvalna za sve one koji ne žele da nose kravate jer zahvaljujući svojoj specifičnosti, isključuje bilo kakvu kombinaciju sa kravatom.  Zato jeste pogodna za sve one prilike koje nisu  izričito formalne, ili za sve one koji bi želeli da dodaju lični pečat odevnom stilu, tako što će recimo nositi košulju sa ruskom kragnom uz klasično odelo.

Što se tiče materijala koji dolaze u obzir, ona se može naći najčešće u beloj boji i to od svile, pamuka, lana, sve u svemu, obično je od laganih materijala.  Sve neutralne boje dolaze u obzir, a za one najhrabrije, može doći u obzir i neka življa boja ili print.

Share this post
  , ,


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *